- Disponibilitate: In Stoc
- Cod produs: 5941828002102
Pulberea de schinduf este bogată în
proteine, vitamine B, fier și alte minerale, fitosteroli. Acești compuși îi
conferă schindufului beneficii valoroase. Schinduful ajută la dezvoltarea
musculaturii și îmbunătățește rezistența organismului. Susține metabolismul
lipidic și reduce colesterolul „rău”. Combate anorexia prin stimularea
apetitului și anemia, prin conținutul de fier. Se recomandă adesea schinduf
pentru potența sexuală, tratarea frigidității sau impotenței. Este potrivit
pentru a condimenta mâncărurile din legume, cereale (mai ales orezul) sau
leguminoase, sosurile pentru paste sau salate, brânzeturile. Se poate consuma
si sub formă de ceai de schinduf (macerat sau infuzie).
Folosit pentru creșterea masei
musculare și a forței fizice de către faimoșii gladiatori ai Romei antice, cu
mai bine de două mii de ani în urmă, schinduful (Trigonella foenum-graecum sau
„fân grecesc”) este o plantă aromată din familia leguminoaselor (Fabaceae) care
este folosită mai ales ca un condiment, dar și ca remediu terapeutic.
Schinduful este originar din sudul
Europei și regiunea Mării Mediterane, dar actualmente se cultivă și în vestul
și sudul Asiei, în nordul Africii și în Europa centrală. Planta de schinduf
crește până la o înălțime de maxim un metru, are frunze trifoliate, iar florile
sale sunt mici și albe. Pe tulpini crește fructul schindufului, reprezentat de
păstăi lungi, curbate, care conțin mai multe semințe de culoarea muștarului.
De la acestă plantă se folosesc
îndeosebi frunzele și semințele. Sunt comericializate atât semințe întregi de
schinduf, cât și schinduf măcinat, obținut prin măcinarea semințelor uscate de
schinduf. Principalii producători de schinduf sunt India, Pakistan și
Afghanistan.
Schinduful are un gust dulce-amărui
și astringent, ce amintește oarecum de zahărul ars și un miros intens,
asemănător leușteanului. Mirosul specific al schindufului, dar și al
leușteanului se datorează sotolonului, un compus aromat puternic din compoziția
celor două plante.
Poți adăuga schinduf măcinat în
special la mâncărurile sărate. Îl poți folosi pentru a condimenta supele,
sosurile sau salatele. Poți pregăti și un macerat de schinduf, cu efecte
terapeutice multiple asupra organismului.
Beneficii ale schindufului
Schinduful conferă multiple
beneficii organismului, dacă vei alege să îl integrezi în alimentație. Multe
dintre aceste beneficii se datorează conținutului nutrițional bogat în macro și
micronutrienți.
Schiduful conține aproximativ 30%
proteine și 25% fibre. De asemenea, este o sursă importantă de:
·
vitamine: A, B1, B2, B3 (niacină),
B6 (piridoxină) și B9.
·
minerale: fier (cu 98% mai mult
decât alte alimente), dar și potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc.
Schinduful conține antioxidanți,
taninuri, fitosteroli, cumarină, fitoestrogeni, saponine și lecitină.
Beneficiile pe care le conferă consumul sau administrarea de schinduf rezidă în
proprietățile pe care acesta le are.
Schinduful este: antiinflamator,
hipoglicemiant, hipocolesterolemiant, afrodisiac, tonic nutritiv, detoxifiant,
stimulent al metabolismului, dezobstruant limfatic, având următoarele acțiuni
terapeutice:
·
scade
nivelul glicemiei – schinduful scade nivelul de
zahăr din sânge prin stimularea secreției de insulină, având, totodată, și un
indice glicemic scăzut. Este recomandat ca adjuvant, în cazurile de diabet.
·
reduce
simptomele asociate menstruației și menopauzei – pulberea de schinduf acționează în special ca antiinflamator
uterin, elimină crampele menstruale (dismenoreea). De asemenea, reglează
sistemul hormonal și susține sănătatea aparatului genital feminin la menopauză.
Aceste acțiuni se datorează în special fitoestrogenilor din compoziția
schindufului.
·
susține
dezvoltarea musculaturii – schinduful
conține proteine și fitosteroli, precum diosgenin, care poate fi considerat un
precursor al steroizilor. Consumul de schinduf este recomandat mai ales
sportivilor sau persoanelor active, care vor să își crească masa musculară și,
implicit, rezistența organismului la efortul fizic intens, de lungă durată.
·
scade
nivelul colesterolului –
susține metabolismul lipidic și contribuie la scăderea nivelului
trigliceridelor și a colesterolului „rău” (LDL).
·
stimulează
lactația – datorită proprietăților
galactogoge ale schindufului, evidențiate de unele studii, se recomandă ca
femeile care alăptează să consume macerat de schinduf la câteva zile după
nașterea copilului, pentru a crește secreția de lapte matern. Schinduful
contribuie la buna funcționare a glandelor mamare.
·
facilitează
buna funcționare a sistemului gastrointestinal – facilitează digestia alimentelor, elimină dispepsia,
colicile, diareea și dizenteria, în special datorită conținutului ridicat de
fibre.
·
susține
activitatea sexuală – schinduful
are proprietăți afrodisiace, crește libidoul, susține potența și activitatea
sexuală. Crește nivelul de testosteron. Combate frigiditatea și impotența.
·
remediu nutritiv
– pulberea de schinduf este
recomandată pentru anorexie, anemie, lipsa apetitului. Favorizează reglarea
greutății corporale.
·
conferă
sănătate părului – datorită
efectului remineralizant și vitaminizant al schindufului, este stimulat
procesul de creștere a părului. Totodată, schinduful oferă volum și strălucire
părului.
·
tonic
general – conferă vitalitate, reduce stările
de oboseală, astenia fizică, surmenajul. Reduce răspunsul inflamator rezultat
în urma exercițiilor fizice intense, accelerând recuperarea.
Cum se poate consuma
În alimentație, schinduful este
folosit cel mai adesea pentru a condimenta unele preparate culinare, în special
pe cele sărate. Poți adăuga semințe sau pulbere de schinduf la rețetele
mâncărurilor favorite, în special la supe, mâncăruri cu legume, cereale (de
exemplu: la orez), leguminoase. Schinduful este un condiment gustos și în unele
salate, în sosuri, în preparatele ce conțin brânză sau alte produse lactate, în
produsele de panificație (de exemplu, în unele lipii). Semințele de schinduf se
pot adăuga și la murături sau la marinade.
Regăsim schinduful în special în
gastronomia indiană și marocană. În ceea ce privește tradițiile culinare ale
Indiei, schinduful reprezintă unul dintre ingredientele folosite pentru
amestecurile de condimente (garam masala), împreună cu alte condimente precum:
fenicul, chimion, coriandru, turmeric și ghimbir.
Schinduful este adăugat mai ales în
rețetele de curry, chutney sau dhal. Uneori, este folosit ca înlocuitor al
siropului de arțar în prepararea unor deserturi și băuturi. Nu în ultimul rând,
schinduful poate fi folosit pentru a pregăti un ceai cu efecte terapeutice.
Ceai de schinduf
Livrarea comenzilor / Costul transportului
Produsele comandate se livreaza in toata tara, termen de livrare 1-2 zile lucratoare. Produsele comandate de catre client intra in starea de comanda in
asteptare. Clientul va fi instiintat pe email de starea comenzii, aceasta se va
modifica imediat ce produsul (produsele) vor fi ambalate si pregatite spre
livrare,(ex.comanda in lucru).
In weekend nu se expediaza comenzi.
Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt
asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.
Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a
comenzii sau finalizarii comenzii pe site, putand exista situatii in care
valoarea comenzii sa difere de cea de la momentul finalizarii comenzii, in
acest caz fiind obligatorie o instiintare telefonica sau scrisa (e-mail)
catre client.
Modalitati de plata
Clientul poate face plata pentru produse ramburs (plateste la primirea coletului), precum si prin, transfer bancar si card de credit sau debit. Pentru clientii din afara Romaniei, plata se face in avans, prin transfer bancar. Preturile de livrare pentru strainatate difera de la tara la tara, si vor fi comunicate clientului prin e-mail.
1. Ordin de plata:
Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de REVOBIO, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consilier de vanzari.
Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii, in contul de mai
jos, a proformei emise.
Documente fiscale
Toate produsele vin insotite de factura si chitanta fiscala/bon fiscal, emise
de societatea noastra.
In cazul livrarii in sistem "Ramburs", chitanta este emisa de catre
firma de curierat.
Garantia se acorda in baza facturii fiscale si a chitantei emise de compania
noastra.
Nume Firma : REVOBIO SRL
Cod unic inregistrare :RO40390336
Registrul comertului: J4/38/2019
Sediu Social: STR. HATMAN BERESCU, NR. 6, BACĂU.
Program de lucru REVOBIO
Luni-Vineri: 09-17
In weekend nu se lucreaza ( comenziile se pot pune doar on - line )
Comenzile online pot fi plasate oricand, dar intervalul de procesare a acestora se face doar in timpul programului de lucru. Comenzile plasate in weekend si sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.