Solaris a pregătit fulgii de mei
printr-un procedeu tehnologic simplificat, la temperaturi care nu afectează
compoziția nutritivă a cerealei. Sunt obținuți 100% din boabe de mei. Meiul
este bogat în enzime, proteine, fibre, vitamine B, fosfor, magneziu, fier,
mangan și antioxidanți. Fortifică organismul și conferă energie. Neutralizează
cu succes acidoza, datorită proprietăților alcaline. Susține buna funcționare a
sistemului digestiv, prin aportul de enzime și fibre. Menține sănătatea
oaselor, a dinților și părului. Fulgii de mei pot fi înmuiați în apă călduță
sau serviți împreună cu lapte, sucuri de fructe sau legume.
Ingrediente
·
Mei boabe.
Ce conțin fulgii de mei
Solaris a pregătit pentru tine fulgi
obţinuţi 100% din boabe de mei, printr-un procedeu tehnologic simplificat, la
temperaturi care nu afectează compoziția nutritivă a cerealei.
Meiul este bogat în carbohidrați
complecși, proteine, fibre, enzime și micronutrienți valoroși:
·
vitamine: complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), E, A;
·
minerale: fosfor, magneziu, potasiu, mangan, fier, cupru, zinc,
calciu;
·
antioxidanți: polifenoli, flavonoide (proantocianidine), lignani;
·
aminoacizi: mai ales leucină, triptofan și treonină;
·
siliciu: mineral esențial pentru sănătatea părului, pielii,
dinților și unghiilor
Valori
nutriționale
100g de fulgi de mei conțin:
·
Grăsimi: 3,4g (din care acizi grași
saturați – 0,7g)
·
Glucide: 80g (din care zaharuri –
0,5g)
·
Fibre: 2,7g
·
Proteine: 13g
·
Sare: 0,01g
·
Valoare energetică: 1482 kJ /354
kcal
Proprietăți și beneficii
Meiul are proprietăți
nutritive, revitalizante, tonice și echilibrante la nivel nervos. Este
foarte bogat în nutrienți, fiind considerat un aliment-remediu.
Regăsim meiul (alături de grâu, orez
și hrișcă) în regimul nr. 7 al profesorului George Oshawa, un regim de 10 zile
apreciat pentru eficiența sa în reechilibrarea organismului și vindecarea mai
multor afecțiuni sau boli.
Iată ce alte beneficii îți poate
aduce consumul fulgilor de mei:
·
conferă
energie și fortifică organismul –
meiul este hrănitor și vitalizant. Este recomandat mai ales în convalescență,
astenie fizică sau psihică, pe durata sarcinii, copiilor în creștere. Datorită
conținutului bogat în fier, este benefic și în anemie.
·
acțiune
antioxidantă – meiul este bogat în acid ferulic,
catehine și alți antioxidanți care protejează organismul de efectele nocive ale
stresului oxidativ și care întăresc sistemul imunitar. Catehinele
ajută la eliminarea metalelor grele din organism, iar acidul ferulic are
proprietăți antiinflamatorii, protejează pielea și favorizează vindecarea
rapidă a rănilor.
·
alcalinizează
organismul – meiul este un aliment alcalin care
poate neutraliza cu succes aciditatea excesivă din organism. Un pH acid,
respectiv o aciditate crescută în organism, pot induce o stare de oboseală
accentuată și pot scădea imunitatea, conducând la apariția unor afecțiuni
diverse: de la osteoporoză, diabet și tulburări digestive până la cancer.
·
nu conțin
gluten în mod natural – meiul
este o cereală fără gluten, recomandată pentru persoanele ce suferă de boala
celiacă sau de intoleranță la gluten.
·
mențin
sănătatea oaselor, dinților și părului –
prin intermediul siliciului și altor minerale din compoziție cum sunt fosforul,
magneziul și calciul.
·
reduc
colesterolul și protejează sănătatea inimii – cu ajutorul concentrației ridicate de fibre solubile din
compoziție, meiul te ajută să reduci nivelul colesterolului „rău” și al
trigliceridelor. În același timp, crește nivelul colesterolului „bun” (HDL) și
stimulează secreția adiponectinei, un hormon antiinflamator care stimulează
descompunerea acizilor grași și protejează inima de felurite afecțiuni
cardiace.
·
mențin
glicemia în parametrii optimi –
fulgii de mei pot preveni creșterea bruscă a glicemiei după mese și sunt
indicați inclusiv în diabet. Acest beneficiu se datorează conținutului bogat în
fibre și carbohidrați complecși care se digeră lent și te ajută să îți menții
glicemia la un nivel optim.
·
susțin
digestia și sănătatea gastro-intestinală – prin intermediul enzimelor, a fibrelor solubile și
insolubile din compoziție, meiul stimulează digestia și peristaltismul
intestinal. Totodată, menține echilibrul microflorei intestinale cu ajutorul
fibrelor prebiotice. Elimină constipația și reduce riscul apariției cancerului
de colon.
·
stimulează
refacerea țesuturilor – fosforul
(prezent în concentrație ridicată în boabele și fulgii de mei) are un rol
important în formarea, regenerarea și refacerea celulelor și țesuturilor. Este
benefic mai ales pentru oase și sistemul nervos.
Cum se consumă fulgii de mei
Prepararea meiului sub formă de
fulgi este o alternativă simplă și hrănitoare, care îți aduce un plus de
varietate și de nutrienți la micul dejun.
·
Fulgii de mei pot fi înmuiați în apă
călduță sau în lapte, sucuri de fructe sau legume.
·
Sunt delicioși combinați cu fructe,
alune, nuci ori semințe crude, un praf de scorțișoară sau de făină de roșcove.
·
Cu ajutorul lor poți pregăti budincă
de mei, un înlocuitor delicios pentru grișul sau orezul cu lapte, ideal pentru
cei mici, dar și pentru cei mari.
·
Pot fi adăugați și în compoziția
unor fursecuri și a unor preparate sărate: în chiftele, ardei umpluți, sarmale
șamd.
Contraindicații
În cazul hipotiroidiei sau altor
tulburări ale glandei tiroide, se recomandă consumul cu precauție, în cantități
mici ori la recomandarea medicului.
Meiul conține goitrogeni, substanțe
polifenolice care (în cantități mari) interferează cu sinteza hormonilor
tiroidieni și pot bloca absorbția de iod. Deficitul de iod poate conduce la
apariția gușei (tiroidei mărite).