NOU Fulgi de Mei 500gr Solaris

Solaris a pregătit fulgii de mei printr-un procedeu tehnologic simplificat, la temperaturi care nu afectează compoziția nutritivă a cerealei. Sunt obținuți 100% din boabe de mei. Meiul este bogat în enzime, proteine, fibre, vitamine B, fosfor, magneziu, fier, mangan și antioxidanți. Fortifică organismul și conferă energie. Neutralizează cu succes acidoza, datorită proprietăților alcaline. Susține buna funcționare a sistemului digestiv, prin aportul de enzime și fibre. Menține sănătatea oaselor, a dinților și părului. Fulgii de mei pot fi înmuiați în apă călduță sau serviți împreună cu lapte, sucuri de fructe sau legume.

Ingrediente

·        Mei boabe.

 

Ce conțin fulgii de mei

 

Solaris a pregătit pentru tine fulgi obţinuţi 100% din boabe de mei, printr-un procedeu tehnologic simplificat, la temperaturi care nu afectează compoziția nutritivă a cerealei.

Meiul este bogat în carbohidrați complecși, proteine, fibre, enzime și micronutrienți valoroși:

·        vitamine: complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), E, A;

·        minerale: fosfor, magneziu, potasiu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu;

·        antioxidanți: polifenoli, flavonoide (proantocianidine), lignani;

·        aminoacizi: mai ales leucină, triptofan și treonină;

·        siliciu: mineral esențial pentru sănătatea părului, pielii, dinților și unghiilor

 

Valori nutriționale    

            100g de fulgi de mei conțin:

·        Grăsimi: 3,4g (din care acizi grași saturați – 0,7g)

·        Glucide: 80g (din care zaharuri – 0,5g)

·        Fibre: 2,7g

·        Proteine: 13g

·        Sare: 0,01g

·        Valoare energetică: 1482 kJ /354 kcal

 

Proprietăți și beneficii

 

Meiul are proprietăți nutritive, revitalizante, tonice și echilibrante la nivel nervos. Este foarte bogat în nutrienți, fiind considerat un aliment-remediu.

Regăsim meiul (alături de grâu, orez și hrișcă) în regimul nr. 7 al profesorului George Oshawa, un regim de 10 zile apreciat pentru eficiența sa în reechilibrarea organismului și vindecarea mai multor afecțiuni sau boli.

Iată ce alte beneficii îți poate aduce consumul fulgilor de mei:

 

·        conferă energie și fortifică organismul – meiul este hrănitor și vitalizant. Este recomandat mai ales în convalescență, astenie fizică sau psihică, pe durata sarcinii, copiilor în creștere. Datorită conținutului bogat în fier, este benefic și în anemie.

·        acțiune antioxidantă – meiul este bogat în acid ferulic, catehine și alți antioxidanți care protejează organismul de efectele nocive ale stresului oxidativ și care întăresc sistemul imunitar. Catehinele ajută la eliminarea metalelor grele din organism, iar acidul ferulic are proprietăți antiinflamatorii, protejează pielea și favorizează vindecarea rapidă a rănilor.

·        alcalinizează organismul – meiul este un aliment alcalin care poate neutraliza cu succes aciditatea excesivă din organism. Un pH acid, respectiv o aciditate crescută în organism, pot induce o stare de oboseală accentuată și pot scădea imunitatea, conducând la apariția unor afecțiuni diverse: de la osteoporoză, diabet și tulburări digestive până la cancer.

·        nu conțin gluten în mod natural – meiul este o cereală fără gluten, recomandată pentru persoanele ce suferă de boala celiacă sau de intoleranță la gluten.

·        mențin sănătatea oaselor, dinților și părului – prin intermediul siliciului și altor minerale din compoziție cum sunt fosforul, magneziul și calciul.

·        reduc colesterolul și protejează sănătatea inimii – cu ajutorul concentrației ridicate de fibre solubile din compoziție, meiul te ajută să reduci nivelul colesterolului „rău” și al trigliceridelor. În același timp, crește nivelul colesterolului „bun” (HDL) și stimulează secreția adiponectinei, un hormon antiinflamator care stimulează descompunerea acizilor grași și protejează inima de felurite afecțiuni cardiace.

·        mențin glicemia în parametrii optimi – fulgii de mei pot preveni creșterea bruscă a glicemiei după mese și sunt indicați inclusiv în diabet. Acest beneficiu se datorează conținutului bogat în fibre și carbohidrați complecși care se digeră lent și te ajută să îți menții glicemia la un nivel optim.

·        susțin digestia și sănătatea gastro-intestinală – prin intermediul enzimelor, a fibrelor solubile și insolubile din compoziție, meiul stimulează digestia și peristaltismul intestinal. Totodată, menține echilibrul microflorei intestinale cu ajutorul fibrelor prebiotice. Elimină constipația și reduce riscul apariției cancerului de colon.

·        stimulează refacerea țesuturilor – fosforul (prezent în concentrație ridicată în boabele și fulgii de mei) are un rol important în formarea, regenerarea și refacerea celulelor și țesuturilor. Este benefic mai ales pentru oase și sistemul nervos.

 

Cum se consumă fulgii de mei

 

Prepararea meiului sub formă de fulgi este o alternativă simplă și hrănitoare, care îți aduce un plus de varietate și de nutrienți la micul dejun.

·        Fulgii de mei pot fi înmuiați în apă călduță sau în lapte, sucuri de fructe sau legume.

·        Sunt delicioși combinați cu fructe, alune, nuci ori semințe crude, un praf de scorțișoară sau de făină de roșcove.

·        Cu ajutorul lor poți pregăti budincă de mei, un înlocuitor delicios pentru grișul sau orezul cu lapte, ideal pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

·        Pot fi adăugați și în compoziția unor fursecuri și a unor preparate sărate: în chiftele, ardei umpluți, sarmale șamd.

 

Contraindicații

 

În cazul hipotiroidiei sau altor tulburări ale glandei tiroide, se recomandă consumul cu precauție, în cantități mici ori la recomandarea medicului.

Meiul conține goitrogeni, substanțe polifenolice care (în cantități mari) interferează cu sinteza hormonilor tiroidieni și pot bloca absorbția de iod. Deficitul de iod poate conduce la apariția gușei (tiroidei mărite).

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Fulgi de Mei 500gr Solaris

  • Producător: Solaris
  • Cod produs: 5941828007206
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 8,25 Lei