- Disponibilitate: In Stoc
- Cod produs: 18330
Făină Integrală de Grâu, obținută
prin măcinarea boabelor de grâu în moară tradițională cu pietre. Este o sursă
importantă de carbohidrați complecși și proteine. Conține tărâțe bogate în
fibre de celuloză, complexul B, vitaminele E, K și mineralele prezente în bobul
de grâu (mangan, fosfor, magneziu, calciu, seleniu). Susține buna funcționare a
tranzitului intestinal, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, protejează
celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi. Este mult mai sănătoasă
decât făina albă, având un conținut mare de fibre și nutrienți. Este
recomandată pentru prepararea pâinii și pastelor făinoase, a produselor
integrale de patiserie, a deserturilor, în compoziția chiftelelor și sosurilor.
Ingrediente
·
Boabe de grâu.
Valori medii nutriționale 100 g
·
Valoare energetică - 1482 kJ/
339 kcal
·
Grăsimi - 1,9 g (din care acizi
grași saturați - 0,3 g)
·
Glucide - 60,4 g (din care zaharuri
- 0,4 g)
·
Fibre - 12,2 g
·
Proteine - 13,7 g
·
Sare - 0 g
Ce trebuie să știi despre făina
integrală. De ce e mai sănătoasă decât făina albă?
Cunoscut și folosit de mai bine de
9000 de ani, grâul provine, conform celor mai vechi dovezi arheologice, din
„Cornul abundenței” (sau „Semiluna fertilă”), o regiune din vestul Asiei ce
cuprindea teritoriul Siriei, Iordaniei, Turciei, Armeniei și Irakului (de
astăzi). De atunci și până acum, pe parcursul a mii de ani, grâul a devenit una
dintre principalele cereale din alimentația a miliarde de oameni.
Făina integrală de grâu de la
Solaris este obținută prin măcinarea la o moară tradițională cu pietre a boabelor
întregi de grâu, inclusiv a părților sale componente (tărâțe, germeni și
endosperm). Reprezintă o alternativă sănătoasă la făina albă de grâu, o făină
rafinată, obținută doar din endosperm (strat intermediar al grâului, denumit și
corp făinos, care este foarte bogat în amidon).
Făina integrală de grâu conține
semnificativ mai multe substanțe nutritive (atât fibre, cât și vitamine și
minerale) decât făina albă de grâu, care conține predominant proteine și
amidon. De asemenea, procedeul tradițional de măcinare cu ajutorul unei mori cu
pietre este unul lent, care are rolul de a nu altera proprietățile nutritive
ale cerealelor, făina măcinată rezultată având o calitate superioară comparativ
cu făina obținută prin măcinare la viteză mare, prin intermediul unei mori
industriale, ce implică o anumită încălzire a boabele de grâu.
Așadar, principalele diferențe între
cele două tipuri de făină indică o calitate superioară a făinii integrale.
Avantajele consumului de făină integrală sunt următoarele:
·
un conținut mult mai mare de
nutrienți și o calitate superioară a acestora
·
un procent mai ridicat de fibre
alimentare decât conține făina albă. Acestea se regăsesc îndeosebi în învelișul
exterior, adică în tărâțele boabelor de grâu care sunt măcinate și incluse în
făina integrală.
·
prin conținutul mare de fibre, făina
integrală susține buna funcționare a tranzitului intestinal și ajută la
menținerea unei greutăți corporale echilibrate.
·
nu prezintă un risc pentru, ci chiar
previne diabetul și obezitatea.
·
nu este supusă unui proces de
rafinare și nici de înălbire prin substanțe chimice.
·
datorită procedeului tradițional de
măcinare lentă cu ajutorul unei mori cu pietre, nu sunt alterate proprietățile
nutritive ale boabelor de grâu.
Făina de grâu integrală (și,
implicit, grâul) reprezintă unul dintre alimentele principale din cadrul
regimului Oshawa cu numărul 7, un regim considerat eficient în cazul mai multor
afecțiuni și boli. Acest regim include, pe lângă grâu, orez, hrișcă și mei,
sare. Cerealele menționate pot fi preparate în orice modalitate dorită (fierte,
coapte, sub formă de terci, batoane sau pâinici).
Te invităm să descoperim împreună
beneficiile pe care le aduce consumul de făină integrală de grâu, precum și
unele modalități în care o poți folosi chiar la tine în bucătărie.
Compoziție nutritivă
Făina integrală de grâu de la
Solaris este o făină nutritivă, bogată în carbohidrați complecși (60,4%),
proteine (13,7%) și fibre, în special insolubile, dar și solubile
(hemiceluloză - îndeosebi arabinoxilan, celuloză,
beta-glucan) - 12,2%. Aportul de lipide al făinii integrale este unul mic, de
aproximativ 2% (valorile sunt raportate la 100 g de făină). Nu conține adaos de
sare.
Aportul caloric al făinii de grâu
integrale este de 339 kilocalorii. Indicele glicemic al acesteia este cu 19%
mai mic decât al făinii albe.
În ceea ce privește micronutrienții,
făina integrală de grâu conține:
·
vitamine - A,
complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), E, K.
·
minerale – în special fosfor,
potasiu, magneziu, calciu, dar și mangan, fier, zinc, cupru, seleniu.
De asemenea, făina de grâu integrală
conține aminoacizi esențiali, enzime și antioxidanți (acid ferulic, polifenoli
– lignani, carotenoizi – luteină).
Beneficiile făinii integrale de grâu
Includerea făinii de grâu integrale
în alimentație asigură nu doar o nutriție sănătoasă, ci și o mulțime de
beneficii pentru organism, precum sunt următoarele:
·
susține
buna funcționare a sistemului digestiv – prin intermediul conținutului mare de fibre (în special
insolubile, dar și solubile), care susțin o digestie corectă, reglează
tranzitul intestinal. Totodată, au efect prebiotic (asigură o floră intestinală
sănătoasă), reduc constipația, induc o senzație de sațietate. Previn
constipația cronică și cancerul intestinal (cancer de colon).
·
contribuie
la reglarea glicemiei – carbohidrații
complecși din făina integrală de grâu sunt descompuși și asimilați lent, în
special datorită conținutului ridicat de fibre, ceea ce împiedică o creștere
bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Conținutul bogat în magneziu contribuie
și el la reglarea metabolismului glucidic, îmbunătățind secreția de insulină și
eliminând rezistența la insulină.
·
Livrarea comenzilor / Costul transportului
Produsele comandate se livreaza in toata tara, termen de livrare 1-2 zile lucratoare. Produsele comandate de catre client intra in starea de comanda in
asteptare. Clientul va fi instiintat pe email de starea comenzii, aceasta se va
modifica imediat ce produsul (produsele) vor fi ambalate si pregatite spre
livrare,(ex.comanda in lucru).
In weekend nu se expediaza comenzi.
Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt
asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.
Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a
comenzii sau finalizarii comenzii pe site, putand exista situatii in care
valoarea comenzii sa difere de cea de la momentul finalizarii comenzii, in
acest caz fiind obligatorie o instiintare telefonica sau scrisa (e-mail)
catre client.
Modalitati de plata
Clientul poate face plata pentru produse ramburs (plateste la primirea coletului), precum si prin, transfer bancar si card de credit sau debit. Pentru clientii din afara Romaniei, plata se face in avans, prin transfer bancar. Preturile de livrare pentru strainatate difera de la tara la tara, si vor fi comunicate clientului prin e-mail.
1. Ordin de plata:
Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de REVOBIO, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consilier de vanzari.
Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii, in contul de mai
jos, a proformei emise.
Documente fiscale
Toate produsele vin insotite de factura si chitanta fiscala/bon fiscal, emise
de societatea noastra.
In cazul livrarii in sistem "Ramburs", chitanta este emisa de catre
firma de curierat.
Garantia se acorda in baza facturii fiscale si a chitantei emise de compania
noastra.
Nume Firma : REVOBIO SRL
Cod unic inregistrare :RO40390336
Registrul comertului: J4/38/2019
Sediu Social: STR. HATMAN BERESCU, NR. 6, BACĂU.
Program de lucru REVOBIO
Luni-Vineri: 09-17
In weekend nu se lucreaza ( comenziile se pot pune doar on - line )
Comenzile online pot fi plasate oricand, dar intervalul de procesare a acestora se face doar in timpul programului de lucru. Comenzile plasate in weekend si sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.