5 Lucruri interesante despre dieta pe baza de cafea verde

Dietele pe bază de cafea verde sunt la mare căutare în ziua de azi, iar acest lucru nu este de mirare, luând în calcul beneficiile pe care o astfel de cură le poate aduce organismului uman.

Astăzi descoperim împreună 5 lucruri interesante despre cafeaua verde și benefice pentru sănătatea noastră.

1. Cafeaua verde te ajută să scapi de diabetul zaharat

Este cunoscut faptul că dietele pe bază de cafea în formă pură, naturală au efecte curative și pot ajuta în lupta contra diabetului. Au enzime ce stimulează sensibilitatea la insulină și ajută corpul în reglarea nivelului de zahăr din organism, ajutând astfel la prevenirea sau combaterea diabetului zaharat.

2. Cafeaua verde are proprietăți de dezinfectant și anti-inflamator

Poate lupta împotriva bacteriilor și are un puternic efect antiseptic. Cafeaua verde are o concentrație foarte mare de antioxidanți, acid arahidonic și un volum mai mare de acid linoleic (substanțe hidratante) în stare pură, iar aceste substanțe ajută corpul și îi stabilizează sistemul imunitar.

3. O dietă pe bază de cafea verde are efecte miraculoase asupra sistemului cardiovascular

Consumul de boabe verzi de cafea ajută la scăderea tensiunii arteriale, calmează colesterolul și reduce stresul, revigorând și accelerând activitatea creierului. Aceste acțiuni au efecte imediate asupra îmbunătățirii sistemului cardiovascular. Aceste lucru se întâmplă datorită acțiunii acizilor clorogenici pe care cafeaua verde în conține într-o concentrație mai mare decât cafeaua prăjită. Aceștia acționează asupra nivelului de homocisteină și scad tensiunea arterială. În plus, cofeina conținută de cafeaua verde nu prezintă riscul de intoxicație și de suprasolicitare a inimii. Ba chiar revigorează și energizează întreg organismul.

Pentru că lipsește tratarea chimică și termică, bobul rămâne în stare naturală, iar cofeina rămâne legată în compuși complecși. Astfel, cafeaua verde ajută la prevenirea tahicardiei, nu avantajează problemele de insomnie și luptă împotriva instalării oboselii.

4. Există studii ce relevă faptul că o dietă pe bază de cafea verde poate duce la pierderea țesutului adipos, ajutând în lupta contra kilogramelor în plus

În cazul combinării cu o dietă alimentară sănătoasă și cu activități sportive, cafeaua verde se poate dovedi un real succes în lupta contra kilogramelor în plus. Acest lucru este oarecum logic, dacă ne gândim la faptul că această cafea stabilizează colesterolul și nivelul de zahăr din corp, energizează și oferă vigoare corpului.

Acest lucru determină organismul să ceară și mai multă mișcare, iar faptul că sistemul cardiovascular este ajutat de către cafea, poate duce cu adevărat la arderea mai rapidă a grăsimilor. Conținutul de antioxidanți din boabele de cafea verde este foarte ridicat, iar acest fapt poate indica un avantaj în lupta contra kilogramelor. Acizii grași nesaturați ce se regăsesc în acest tip de cafea suprimă apetitul și inhibă pofta de mâncare, dând senzația de saturare. Acest lucru împiedică organismul să depună grăsimi, deoarece nu mai mâncăm atât de mult și nu mai asimilăm acele grăsimi.

5. Cafeaua verde ajută la oxigenarea creierului și la mărirea puterii de concentrare

Antioxidanții conținuți de boabele de cafea verde ajută inclusiv la îmbunătățirea activității cerebrale, deoarece pot mări starea de alertă și pot crește în acest mod puterea de concentrare a creierului. Astfel, sub forma unei reacții în lanț, va fi îmbunătățită și capacitatea individului de a memora anumite lucruri, iar în urma îmbunătățirii concentrării și memoriei, întreaga activitate cerebrală va suferi modificări pozitive și benefice organismului.

În concluzie, efectele curative ale cafelei verzi sunt indubitabile, fiind dovedite științific de-a lungul timpului și având succes în cazul mai multor persoane. Tot ceea ce trebuie să faceți este să încercați și voi această cafea și să vedeți ce efecte se regăsesc și asupra organismului vostru.