Dacă nu ai folosit niciodată până acum ulei de cocos, ar trebui să știi că acesta are extrem de multe beneficii pentru sănătatea ta. Astăzi ne-am gândit să discutăm despre 10 beneficii ale uleiului de cocos dovedite de specialiști.

1. Uleiul de cocos poate înlocui untul sau uleiul pentru gătit 

Uleiul de cocos nu suferă modificări ale compoziției la temperaturi ridicate și poate fi folosit cu succes pentru a găti diverse rețete. Poți găti tarte, plăcinte, prăjituri, însă îl poți folosi și la prepararea cartofilor prăjiți, deoarece acesta nu va schimba gustul și mirosul mâncărurilor. Aroma uleiului de cocos este un pic exotică, însă dacă folosești condimente pentru cartofi sau dacă adaugi carne, mirosul acestora vor acoperi cu succes aroma uleiului.

2. Uleiul de cocos este un nutrient de care corpul uman are nevoie

Aportul nutritiv al uleiului de cocos este incredibil. Conține acizi grași cu eliberare pe termen lung, fapt care ajută extrem de mult la stimularea metabolismului și la oferirea unui plus de energie și vitalitate. De asemenea, aceștia mențin echilibrul nivelului de zahăr din sânge, echilibrând astfel nivelul colesterolului.

3. Uleiul de cocos îmbunătățește imunitatea 

Atunci când consumi ulei de cocos sistemul imunitar este ajutat să lupte împotriva unor boli, iar efectele acestuia se răsfrâng până și asupra răcelilor. Uleiul conține acid lauric, iar acesta este o substanță care luptă împotriva virușilor și destabilizează bacteriile gramnegative și protozoarele. De asemenea, uleiul de cocos ajută și sistemul digestiv, formând un lubrifiant pentru tractul digestiv.

4. Uleiul de cocos are și proprietăți cosmetice, putând fi folosit pe post de cremă de îngrijire a pielii.

Uleiul de cocos poate fi aplicat pe piele, pentru a păstra senzația de catifelare a acesteia și pentru a hidrata și hrăni pielea în mod corespunzător, fără să o îngrașe. Poate fi preparat cu o cană de apă caldă și o lingură de ulei de cocos, iar pentru aromă puteți adăuga și o lingură de săpun lichid. Acesta poate fi folosit chiar și pentru masarea pielii la bebeluși. Se poate folosi combinat cu zahăr (în părți egale) cu scopul exfolierii tenului.

5. Folosește ulei de cocos pentru o mască profesională de hidratare a părului

Poți masa părul cu ulei de cocos și îl poți acoperi cu un prosop cald pentru a face firele de păr să își deschidă porii și să absoarbă mai ușor uleiul. Această mască va hidrata părul, îi va reda luciul și îl va face extrem de moale la atingere. Poți chiar să lași părul așa peste noapte, iar a doua zi să faci duș. Vei obține un volum mult mai vizibil, un păr mai moale și mai lucios, iar uleiul de cocos îi va conferi părului tău un parfum aparte.

6. Uleiul de cocos – tratament în cazul arsurilor solare

Dacă îți masezi pielea cu ulei de cocos vei observa că simți un efect răcoritor. Acesta poate fi aplicat simplu sau poți masa pielea cu ulei de cocos după ce ai pulverizat un spray pentru arsuri. Uleiul îți va oferi o senzație sporită de confort și va combate iritațiile.

7. Uleiul de cocos este o alegere perfectă pentru diete vegane și pentru cure de slăbit

Consumul de ulei de cocos nu afectează greutatea corpului. Acesta nu se depune sub forma de grăsimi, ba chiar ajută ficatul să ofere un plus de energie și de vitalitate, datorită acizilor grași și a nutrienților pe care îi conține. El poate fi folosit în prepararea salatelor și a preparatelor vegane. Echilibrând nivelul de colesterol și îmbunătățind circulația sângelui, uleiul de cocos ajută corpul uman să elimine mai rapid kilogramele nedorite.

8. Perfect pentru gătirea ciocolății de casă

Poți folosi uleiul de cocos și pentru a găti ciocolată de casă. Acesta va oferi un gust aparte și o aromă exotică, iar conținutul bogat în acizi grași va face ca această gustare să fie un adevărat deser sățios și sănătos în același timp.

9. Poți inhiba pofta de mâncare dacă îl folosești în formă pură, înainte de masă

Ia o linguriță de ulei de cocos înainte de masă și te vei simți mai sătul, deoarece acesta este extrem de sățios, datorită compoziției. Acest obicei ta va ajuta să mănânci mai puțin și să nu-ți faci griji în ceea ce privește silueta ta pe termen lung.

10.Consumul uleiului de cocos stimulează activitate cerebrală

Este demonstrat științific că uleiul de cocos poate lupta împotriva afecțiunii Alzheimer, ajutând creierul și mărind puterea de concentrare a unui om. Acesta crește nivelul de alertă și persoanele ce-l consumă devin mai atente, uleiul de cocos stimulând funcțiile cerebrale.

În concluzie, consumul de ulei de cocos este total benefic pentru corpul uman, iar aceste 10 motive sunt perfecte pentru a te convinge să încerci și tu acest minunat nutrient benefic pentru sănătatea ta.