Ulei de argan - beneficii și modalități de utilizare

Există din ce în ce mai multe studii ce atestă beneficiile utilizării uleiului de argan în diverse domenii. Acesta se poate folosi cu succes și în domeniul medicinei, în gastronomie, însă și în domeniul cosmetic.

Uleiul de argan are extrem de multe beneficii pentru corpul uman. Este un puternic agent antibacterian ce ajută la reglarea colesterolului. Ajută și la lupta împotriva unor boli cardiovasculare și luptă și împotriva diverselor forme de cancer. În plus, este de real folos și în cazul problemelor de îmbătrânire precoce, fiind un ajutor de nădejde în hidratarea și revigorarea celulelor pielii.

Acest ulei de argan este obținut prin extragerea din miezul copacului de argan. Este uleiul vegetal cel mai bogat în vitamina E. Însă conține și antioxidanți și acizi grași nesaturați esențiali dezvoltării și funcționării normale a organismului.

Modalități de folosire ale uleiului de argan

Uleiul de argan este folosit din cele mai vechi timpuri în lupta împotriva îmbătrânirii și uscării pielii, fiind un produs excepțional pentru antiaging. El menține membrana hidrolipidică de la suprafața pielii și aduce un aport nutritiv celulelor, hidratându-le și păstrându-le rezistența. Acesta are și un puternic efect anti-inflamator.

El este folosit cu succes și în cazul luptei împotriva cancerului. Conține enzime care atacă radicalii liberi și protejează țesuturile sănătoase în cazul în care organismul este deja afectat. Dacă nu există încă instalat cancerul, acesta este un pun element de prevenție.

Masca de ulei de argan este un adevărat elixir de tinerețe și hidratare pentru podoaba capilară. Părul își păstrează și îmbunătățește volumul, devine mult mai mătăsos și uleiul de argan îi imprimă și un parfum extrem de plăcut. Aceste acțiuni se petrec datorită acidului linoleic și a acizilor grași conținuți de către acest tip de ulei.

Dacă este consumat regulat și într-un mod inteligent, uleiul de argan poate avea și alte efecte uimitoare. Poate fi folosit și pe postura de medicament pentru bolile cardiace, fiind cunoscut pentru capacitățile de reducere a riscului de infarct. Poate ajuta și în cadrul tulburărilor cardiovasculare. Un alt mod în care poate fi utilizat este ca element de prevenție și combatere a aterosclerozei.

Conținutul de acid oleic bogat este un beneficiu ce ajută corpul să stabilizeze nivelul de colesterol din sânge. Poți obține acest rezultat prin consumarea a 2 linguri de ulei de argan zilnic, pe o perioadă de o lună.

Îngrijirea unghiilor, pielii și părului cu ulei de argan

Uleiul de argan are o mare concentrație de vitamine. Conține Vitamina E și precursori ai Vitaminei A, dar și o gamă largă de acizi grași esențiali.

Acest lucru ajută uleiul de argan să fie un bun remediu pentru îngrijirea arsurilor pielii, pentru hidratarea și hrănirea celulelor și pentru întărirea și mărirea rezistenței în cazul firelor de păr sau a unghiilor.

Masca de ulei de argan regenerează celulele pielii, dacă este folosită în timpul nopții, iar ziua substanțele active pot influența starea de spirit, oferind energie și vigoare, datorită concentrației ridicate de tocoferol.

Pentru a-l folosi pe față și pe restul corpului, puteți aplica ulei și-l puteți lăsa 15 minte să-și facă efectul, iar apoi puteți clăti cu apă și puteți pulveriza apă de trandafiri după. Acest tratament va lăsa pielea fină, catifelată la atingere și cu un puternic miros plăcut.

De asemenea, un masaj al corpului cu ulei de argan este incredibil de relaxant. Acesta poate avea efecte și împotriva varicelei, crăpăturilor pielii și poate înlătura orice semne ale acneei.

Per total, uleiul de argan este un produs natural revoluționar ce poate aduce beneficii extraordinare corpului nostru și ne poate ajuta în diverse moduri, dacă este utilizat într-un mod inteligent.