Beneficiile germenilor din grâu nu sunt foarte cunoscute de multă lume. Acești nutrienți sunt însă extrem de benefici sănătății corpului uman. Germenii din grâu sunt embrionii semințelor de grâu și ei reprezintă adevărate surse de proteine și fibre pentru organismul uman.

Gemenii din grâu luptă împotriva bolilor cardiace


Sunt un nutrient bogat în vitamina E și conțin o gamă largă de vitamine B (B1, B2, B6). Conțin și zinc, magneziu și fosfor și sunt foarte utili în lupta contra nivelului crescut de colesterol.

Germenii din grâu sunt foarte des utilizați în dietele alimentare și sunt recomandați de către specialiști pentru oamenii ce suferă de probleme cardiovasculare.

Astfel, există incredibil de multe avantaje pentru sănătatea noastră, atunci când alegem să consumăm germeni din grâu.

Pe lângă faptul că ajută la reglarea nivelului de colesterol, luptând astfel împotriva bolilor cardiovasculare, aceștia ajută la îmbunătățirea reflexelor corpului uman și pot fi folosiți ca stimulent, datorită concentrației de octacosanol.

Poți folosi acești nutrienți și pentru îmbunătățirea circulației, iar folosirea lor te va ajuta și în procesul de oxigenare a corpului. Ei previn formarea cheagurilor de sânge și protejează corpul prin întărirea sistemului imunitar. Stimulează mușchii și revitalizează întregul corp, oferindu-ți energie și vitalitate pentru întreaga zi.

 

Poți folosi germeni din grâu pentru dietele de slăbit

 

Sunt o bogată resursă necesară organismului, datorită fibrelor naturale și grăsimilor nesaturate pe care le conțin. Acestea te ajută și în cazul unei diete pentru slăbit, deoarece germenii de grâu nu îngrașă, deși sunt extrem de sățioși atunci când îi consumi.

Vitamina B conținută de acești germeni folosește la digestie. Ajută intestinele să funcționeze corect și chiar te poate scăpa de constipație.


Cum poți consuma germeni din grâu? 


Puțină lume cunoaște faptul că există rețete culinare extrem de simplu de preparat cu ajutorul germenilor din grâu. Ei pot fi consumați și în stare brută, însă sunt destul de greu de păstrat în acest mod, deoarece odată desfăcuți au tendința de a se altera destul de rapid. Este mult mai ușor să-i folosești în preparatele pe care le gătești.

Poți să prepari rețete excelente de pâine utilizând germenii. Aceștia oferă consistență pâinii și pot avea impact și în ceea ce privește gustul final al acesteia. De asemenea, poți folosi germeni pentru prepararea clătitelor sau a plăcintelor. Adaugă aceste elemente în aluatul de preparare a clătitelor și a plăcintelor în loc de semințe. iar efectul va fi unul la fel de hrănitor.

Poți să iei un mic dejun extrem de consistent și delicios prin mixarea germenilor din grâu cu iaurt. De asemenea, poți folosi și laptele în acest mix și poți înlocui cerealele cu germeni din grâu. Poți utiliza acești nutrienți și în prepararea mixurilor proteice sau în shake-uri preparate pentru antrenamentele de la sală.

Odată cu utilizarea lor pe termen lung, vei observa că aceștia îți fac bine și că reprezintă chiar o opțiune importantă în dieta ta. Ei sunt nutrienți de care corpul tău are nevoie și pot reprezenta chiar înlocuitori pentru un adevărat aliment (pe termen scurt).

Tu cât de des consumi germeni din grâu? 

Aceste elemente nu ar trebui să lipsească din programul de nutriție zilnic și ar trebui incluși în dieta ta zilnică, cel puțin la o masă. Este foarte important de reținut că germenii din grâu nu afectează sănătatea și consumul lor nu reprezintă niciun risc, ci aduce doar beneficii pentru organism.

Ar trebui consumați cât mai des și incluși în mesele principale ale zilei sub forma unor variații de rețete. Poți utiliza germenii în majoritatea mixurilor pe care le prepari, îi poți utiliza și ca desert în amestec cu o linguriță de miere, așa încât ei nu ar trebui să lipsească de pe masă.

Consumă-i cât mai des și urmărește evoluția rezultatelor ce apar, pentru a vedea cât de mult te ajută în cadrul oricărei diete. 

https://www.revobio.ro/germinatoare-si-seminte/grau-spelta-pentru-iarba-de-grau-bio-1kg

https://www.revobio.ro/germinatoare-si-seminte/grau-bio-500g

https://www.revobio.ro/germinatoare-si-seminte/germinatoare-si-seminte-bio-grau-pt-germinat-bio-200g-preturi-natural.html

https://www.revobio.ro/germinatoare-si-seminte/germinatoare-si-seminte-bio-grau-spelta-pt-germinat-bio-200g-preturi-natural.html