3 motive pentru care ar trebui să folosești detergenți bio

Atunci când folosești detergenții din comerț trebuie să fii atent la faptul că aceștia conțin o varietate de produse chimice, ce pot afecta sănătatea ta și a mediului înconjurător. O alternativă extrem de eficientă poate fi reprezentată de utilizarea unor detergenți bio.

Acești detergenți nu conțin chimicale, ingrediente periculoase pentru piele și pentru mediul înconjurător, nu emană vapori toxici și nu conțin parfumuri artificiale. Aromele sunt înlocuite de mirosul natural al elementelor componente.

Detergenții bio sunt realizați în cea mai mare parte din nuci de săpun. Aceștia mai pot conține zer, arome din flori de câmp, uleiuri esențiale sau chiar arome provenite din extractul unor fructe.

Nu veți găsi în componența acestor produse nici clorul sau fosfații ce se regăsesc în produsele chimice aflate pe rafturile magazinelor.

Cum poți folosi detergenții BIO?

Îi poți folosi pentru a spăla rufele și te vei bucura de aceeași eficiența ca în cazul folosirii unor detergenți obișnuiți. Poți utiliza detergenții naturali și la temperaturi ridicate, de peste 95 grade, deoarece termperatura ridicată nu schimbă cu nimic componența detergentului, nu modifică genetic componentele și su afectează eficiența.

Mai mult, poți folosi aceste variante de detergen și pentru rufe colorate și pentru cele albe în aceeași măsură. Toate substanțele active de spălare sunt naturale, biodegradabile, iar nuanțele coloristice ale hainelor tale nu vor suferi nicio modificare.

Iar cireașa de pe tort este reprezentată de parfum. Aroma acestor detergenți va învălui hainele tale într-un iz natural, proaspăt și plin de energie. Vei respira aerul florilor de câmp, vei inhala parfum de lavandă sau de trandafiri și vei fi îmbrățișat de aroma nucilor de săpun care se va impregna adânc în țesăturile hainelor tale.

Pot folosi detergenți BIO pentru a spăla hainele bebelușului meu?

Bineînțeles că da! Ba chiar mai mult, acest lucru este recomandat, deoarece pielea bebelușului tău este sensibilă și foarte ușor predispusă la iritații și la boli, pe care produsele chimice le pot provoca cu ușurință.

Produsele folosite pentru realizarea detergenților bio sunt biodegradabile și sunt 100% naturale, neavând cum să dăuneze micuțului tău. Pielea lui va fi păstrată catifelată și va fi învăluită de un parfum plăcut, în urma spălării hainelor sale cu un astfel de detergent.

Nucile de săpun sunt hipoalergenice, așa încât pot fi folosite cu eficiență în cazul bebelușilor, deoarece pot ajuta la protejarea pielii sensibile a micuților.

Există și detergenți bio pentru spălarea vaselor

Nucile de săpun pot fi folosite și pentru spălarea vaselor, deoarece nu conțin clor, nu conțin substanțe alergenice și nu au sulfați și surfactanți sintetici. Există detergenți concepuți din aceste nuci de săpun care ajută în special la spălarea biberoanelor sau vaselor utilizate în hrănirea bebelușilor.

Totuși, este recomandat ca aceste produse să nu fie lăsate la îndemâna copiilor. Dacă sunt ingerate de către aceștia, este recomandată consultarea urgentă a unui medic.

În momentul în care se utilizează detergenții pentru a spăla vasele, este recomandată clătirea cu apă a respectivelor vase înainte de utilizare.

Acești detergenți sunt extrem de economici, deoarece un kilogram de nuci de săpun poate fi folosit pentru spălarea rufelor unei familii cu 4 membri pentru mai multe luni la rând. De asemenea, pentru spălarea vaselor, este de ajuns să dizolvați 15 ml de detergent în 5 litri de apă. Cu acest mix puteți spăla toate vasele folosite la o masă.

Dacă nu ați încercat până acum aceste produse, este cazul să începeți să le folosiți. Bucurați-vă de eficiență în spălarea rufelor și vaselor într-un mod natural!