- Disponibilitate: STOC EPUIZAT
- Cod produs: 4260461012912
Acum poti sa-ti prepari acasa propria bautura kombucha. Ciuperca starter kombucha sau scoby cum mai este denumita este stabilizata pentru a putea fi transportata si depozitata la temperaturi ambientale, fiind astfel accesibila oricui. Kombucha se prepara din ceai verde sau negru sau combinat intre cele doua si zahar, ciuperca hranindu-se cu zaharul.
Cutia contine:
-1 pachet cu ciuperca Kombucha (Scoby) stabilizata, certificata bio, cu diametrul de aproximativ 5-6 cm in ceai fermentat;
-intructiuni de utilizare in romana.
Ingrediente scoby: ceai fermentat* (ceai verde*, ceai negru*, culturi de kombucha*), zahar brut*.
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 52kj / 12 kcal
Grasimi: <0.5% din care saturate <0.1g
Glucide: 3g din care zaharuri: 3g
Proteine: <0.5g
Sare: <0.01g
Reteta de preparare:
Pentru a prepara kombucha, avem nevoie de:
-ciuperca de kombucha (scoby) cu tot cu lichidul din punga;
-12g ceai
-100g zahar
-1,3 litri de apa
-1 borcan de 2 litri
Pasul 1: Puneti intr-un vas la fiert 300ml de apa. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, se opreste focul si se pune in apa la infuzat plicul cu mixul de ceai. Lasati la infuzat aproximativ 8 minute pentru a avea un ceai concentrat. Strecurati frunzele de ceai.
Pasul 2: In borcanul pentru fermentat, puneti 1 litru de apa rece, ceaiul preparat la pasul 1, si plicul cu cele 100g de zahar. Amestecati pana cand zaharul este complet dizolvat. Lichidul ar trebui sa fie acum doar putin caldut/dezmortit. Verificati acest lucru inainte, nu puneti niciodata ciuperca (scoby) in apa prea calda pentru ca ciuperca nu poate tolera temperaturi prea mari.
Pasul 3: Adaugati ciuperca kombucha (scoby) impreuna cu lichidul din punga. Turnati tot continutul (ciuperca + lichid) in borcanul pentru fermentare. Acoperiti borcanul cu bucata de panza pe care o fixati cu un elastic. Kombucha trebuie sa poata respira, iar bucata de panza va tine departe mustele si alte insecte.
Pasul 4: Acum lasati tot amestecul sa fermenteze intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, timp de 7-10 zile. Cu cat o lasati mai mult la fermentat, cu atat devine mai acidifiata si mai putin dulce. Cu ajutorul unui pai curat, puteti gusta regulat bautura pentru a vedea daca este pe gustul dvs. in acel stadiu. Dvs. veti decide cand bautura este gata, in functie de preferintele privind aciditatea si gustul.
Pasul 5: Dupa ce v-ati asigurat la pasul 4 ca bautura este la momentul si gustul potrivit, putem separa bautura de ciuperca. Atentie, lasati intotdeauna 200ml de lichid impreuna cu ciuperca, acesta va constitui lichidul starter pentru un nou lot de kombucha. Bautura rezultata dupa ce am separat ciuperca impreuna cu 200ml de lichid, se poate pune in sticle. Pentru un gust carbogazos, se mai poate lasa la fermentat inca 2-4 zile la temperatura camerei, timp in care se pot adauga diverse plante, fructe, etc. pentru a crea arome interesante. Imaginatia dvs. este libera sa creeze diverse combinatii. Atentie mare, in timpul procesului de fermentare se creeaza o mare presiune in sticle, verificati zilnic sticlele pentru a nu fi prea mare presiunea de la fermentare riscand sa explodeze sticla. Dupa ce am terminat si procesul de fermentare, vom pune sticlele in frigider. Se recomanda a se consuma bautura in 1-2 saptamani maxim de la preparare pentru a beneficia din plin de toate beneficiile bauturii proaspete de Kombucha.
Pentru a crea un nou lot de bautura kombucha, reluam procesul descris mai sus.
Sfat:
-daca recoltati kombucha cand este mai dulce, puteti lasa ciuperca scoby impreuna cu lichidul starter sa se mai acidifieze inca 3 zile in borcan inainte de a produce un nou lot.
Fabricat in Germania
Produs certificat bio
Cantitate: 60ml
Livrarea comenzilor / Costul transportului
Produsele comandate se livreaza in toata tara, termen de livrare 1-2 zile lucratoare. Produsele comandate de catre client intra in starea de comanda in
asteptare. Clientul va fi instiintat pe email de starea comenzii, aceasta se va
modifica imediat ce produsul (produsele) vor fi ambalate si pregatite spre
livrare,(ex.comanda in lucru).
In weekend nu se expediaza comenzi.
Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt
asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.
Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a
comenzii sau finalizarii comenzii pe site, putand exista situatii in care
valoarea comenzii sa difere de cea de la momentul finalizarii comenzii, in
acest caz fiind obligatorie o instiintare telefonica sau scrisa (e-mail)
catre client.
Modalitati de plata
Clientul poate face plata pentru produse ramburs (plateste la primirea coletului), precum si prin, transfer bancar si card de credit sau debit. Pentru clientii din afara Romaniei, plata se face in avans, prin transfer bancar. Preturile de livrare pentru strainatate difera de la tara la tara, si vor fi comunicate clientului prin e-mail.
1. Ordin de plata:
Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de REVOBIO, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consilier de vanzari.
Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii, in contul de mai
jos, a proformei emise.
Documente fiscale
Toate produsele vin insotite de factura si chitanta fiscala/bon fiscal, emise
de societatea noastra.
In cazul livrarii in sistem "Ramburs", chitanta este emisa de catre
firma de curierat.
Garantia se acorda in baza facturii fiscale si a chitantei emise de compania
noastra.
Nume Firma : REVOBIO SRL
Cod unic inregistrare :RO40390336
Registrul comertului: J4/38/2019
Sediu Social: STR. HATMAN BERESCU, NR. 6, BACĂU.
Program de lucru REVOBIO
Luni-Vineri: 09-17
In weekend nu se lucreaza ( comenziile se pot pune doar on - line )
Comenzile online pot fi plasate oricand, dar intervalul de procesare a acestora se face doar in timpul programului de lucru. Comenzile plasate in weekend si sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.