NOU Ulei de nuci presat la rece 250ml Solaris

Prin uscarea și apoi presarea la rece a miezului de nucă obținem un ulei de calitate, plin de nutrienți și cu aromă intensă de nuci. Uleiul de nucă presat la rece conține 86% grăsimi nesaturate și este bogat în acid linolenic. Asigură în alimentație un aport echilibrat de acizi grași esențiali omega-6 – omega-3, de 4:1. Susține sănătatea cardiovasculară, fortifică sistemul nervos și imunitar, regenerează și întărește părul. Uleiul de nucă are proprietăți antioxidante puternice. Stimulează eliminarea toxinelor din organism și reduce efectele nocive ale radicalilor liberi, prevenind deteriorarea celulelor și încetinind procesul de îmbătrânire. Adaugă savoare salatelor, sosurilor, legumelor coapte, brânzeturilor, deserturilor raw-vegane.


Ingrediente

·        Miez de nucă.


Valori medii nutriționale 100 ml

·        Valoare energetică 3701 kJ / 884 kcal 

·        Grăsimi 100 g  din care acizi grași saturați 9,1 g acizi grași mononesaturati 22,8 g acizi grași polinesaturați 63,3 g

·        Glucide 0 g din care zaharuri 0 g 

·        Proteine 0 g 

·        Sare 0 g
 

Cum se obtine uleiul de nuci?

Uleiul de nuci este obtinut 100% prin procedee mecanice simple, de presare la rece a miezului de nuca atent si cu multa grija selectionat. Dupa ce nucile sunt decojite, miezul acestora este uscat si apoi presat la rece, fara adaos de aditivi sau conservanti, uleiul obtinut fiind mai apoi decantat, filtrat cu ajutorul unui filtru din bumbac natural si imbuteliat.

Datorita proceselor simple si naturale de obtinere, rezulta un ulei de nuca de calitate, nerafinat, cu o aroma bogata, specifica, care pastreaza cea mai mare parte din nutrientii si compusii valorosi prezenti in nuci.
 

Ce conține uleiul de nuci presat la rece

Uleiul de nucă presat la rece conține doar 9% grăsimi saturate (acid palmitic, stearic) și 86% grăsimi nesaturate, dintre care:

·        acizi grași mononesaturați (acid oleic/omega-9) - 22,8%;

·        acizi grași polinesaturați (acid linolenic/omega-6 și alfa-linoleic/omega-3) - 63,3%

Este o sursă bogată de lipide polinesaturate (îndeosebi acid linolenic) și aduce în alimentație un raport echilibrat omega 6: omega 3, de 4:1.

Mai regăsim în uleiul de nucă vitaminele E, K, B, colină, mineralele existente în nuci (cupru, mangan, fosfor, fier, mangan, magneziu, zinc, seleniu, potasiu), fosfolipide.

Uleiul de nuci are un conținut ridicat de antioxidanți și compuși fenolici. Conține acid elagic, ferulic, cumaric, galic, flavonoide si tocoferoli.

Beneficii și proprietăți

Nucile, dar si uleiul de nuci sustin functionarea optima a creierului si imbunatatesc functiile psihice cum sunt memoria, concentrarea si gandirea, prevenind aparitia declinului cognitiv. In acelasi timp, includerea uleiului de nuca in alimentatie are efect hipocolesterolemiant si cardioprotector, fiind benefica pentru sanatatea inimii.

Uleiul de nuci ajuta la reglarea nivelului glicemiei si la reducerea inflamatiilor din organism, intarind sistemul imunitar si contribuind la prevenirea afectiunilor neurodegenerative, a cancerului samd.

In plus, uleiul de nuca are proprietati antioxidante puternice, benefice inclusiv pentru o piele sanatoasa, tanara si un par viguros.

Descopera in continuare mai multe despre beneficiile uleiului de nuca:

  •           îmbunătățește sănătatea pielii –  conform Healthline, o lingură de ulei de nucă (aprox 15 g) asigură necesarul zilnic de acizi grași omega 3, sub forma acidului alfa linolenic (ALA). În organism, acidul alfa-linolenic (ALA) este convertit în acid eicosapentaenoic (EPA) și docosahexaenoic (DHA), doi acizi grași omega-3 care ajută la formarea componentelor structurale ale pielii. Acizii omega-3 stimulează regenerarea pielii, ameliorează condițiile inflamatorii și facilitează vindecarea rănilor, hidrateaza pielea. Prin conținutul de vitamina E (tocoferol) și antioxidanți, uleiul de nuci ajută la încetinirea procesul de îmbătrânire a pielii, menținându-i aspectul tânăr.
  •           poate reduce tensiunea arterială și valorile colesterolului – concentrația bogată de polifenoli, acid linoleic și alfa-linolenic menține elasticitatea arterelor și venelor, păstrând tensiunea arterială în parametrii optimi. Grăsimile sănătoase din compoziție contracarează nivelurile ridicate ale trigliceridelor și colesterolului LDL și pot reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză, afecțiuni coronariene și alte boli cardiace.
  •           scade nivelul inflamațiilor – includerea uleiului de nuci în dietă poate elimina inflamația cronică ce stă la baza bolilor cardiace, cancerului și altor afecțiuni. La aceasta contribuie elagitaninele, polifenoli cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, ce pot împiedica deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi.
  •           proprietăți antiparazitare – administrarea uleiului de nucă poate fi utilă ca adjuvant în cazul confruntării cu paraziți intestinali (în teniază și oxiuriază).
  •           susține buna funcționare a creierului – uleiul de nuci este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și antioxidanți care pot îmbunătăți memoria, gandirea și concentrarea, prevenind declinul cognitiv asociat (sau nu) cu înaintarea în vârstă. Totodată, poate ajuta la combaterea depresiei. Nucile, dar și uleiul obținut din nuci, prin intermediul conținutului ridicat de acizi grași omega-3, susțin formarea căptușelii exterioare a celulelor, conferindu-le capacitatea de a comunica cu ușurință și favorizează eliberarea neurotransmițătorilor bunei dispoziții, cum sunt serotonina și dopamina.
  •           proprietăți antitumorale – nucile conțin elagitanine, pe care organismul le convertește în acid elagic, compus fenolic care poate inhiba multiplicarea celulelor canceroase și poate proteja organismul de riscul apariției cancerului la sân, de colon, prostată și a altor tipuri de cancer. Studii suplimentare sunt însă necesare în această direcție.
  •           ajută la reglarea glicemiei – un studiu realizat asupra unui grup de 100 de persoane cu diabet de tip 2 a arătat că administrarea zilnică a unei linguri de ulei de nuci (15g), timp de 3 luni, a redus semnificativ nivelul glicemiei (măsurată după repaus alimentar) și cel al hemoglobinei glicate (A1c). Efectul obținut s-a datorat antioxidanților din compoziție și compușilor cu proprietăți antiinflamatoare care au redus rezistența la insulină și, implicit, nivelul glicemiei.
  •           fortifică și previne căderea părului – uleiul de nuci este considerat un remediu bun împotriva căderii părului datorită conținutului de zinc, fier si acizilor grasi. Poate fi folosit ca atare, aplicat pe păr și lăsat să acționeze câteva minute înainte de șamponare sau adăugat în compoziția unor măști. Este recomandat să folosești ulei de nucă pentru un păr sănătos, fortifiat, hrănit și regenerat în profunzime.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Ulei de nuci presat la rece 250ml Solaris

  • Producător: Solaris
  • Cod produs: 23323
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 48,00 Lei