- Asigură o bună funcționare a ficatului
- Ameliorează afecțiunile hepatice
- Ajută în procesul de detoxifiere a ficatului și rinichilor
- Întărește sistemul imunitar
Polenul crud este considerat unul dintre cele
mai pure alimente care aduce un aport complex de elemente nutritive
organismului uman. În polenul crud se regăsesc toate elementele chimice care
constituie corpul omenesc. Menționăm ca macroelemente minerale: Ca, Mg, P, K,
Na, și ca microelemente minerale: Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I,
Mo.
Absorbția și funcționarea corectă a unor minerale depinde de alte minerale sau
vitamine pe care trebuie să le avem în organism. Spre exemplu, absorbția de
calciu este dependentă de magneziu și fosfor, dar și absorbția de fosfor
depinde de calciu. Așadar, dacă avem carență de calciu, nu înseamnă că dacă
luăm calciu vom rezolva problema, ci doar dacă și celelalte elemente aflate
într-o relație de interdependență sunt la nivelul potrivit.
Datorită faptului că polenul crud este atât de bogat în minerale, acesta este
considerat un important polimineralizant natural menit să creeze un echilibru
armonios al organismului uman.
Beneficiile polenului crud de păpădie și salcie*:
- Asigură o bună funcționare a ficatului
- Ameliorează afecțiunile hepatice
- Ajută în procesul de detoxifiere a ficatului și rinichilor
- Întărește sistemul imunitar
Folosit cu regularitate, polenul crud de
păpădie și salcie asigură o bună funcționare a ficatului și ameliorează
afecțiunile hepatice. Acesta este un bun aliat în curele de detoxifiere pentru
ficat și rinichi, intensificând arderea grăsimilor.
Polenul crud de păpădie și salcie are un conținut bogat de vitamine A, C, D, B,
minerale, potasiu, zinc și fosfor. Dintre acestea, amintesc ca element esențial
pentru organismul uman - zincul. Deși organismul uman conține aproximativ 2
până la 3 grame de zinc, peste 300 de enzime diferite cu funcții vitale în
organism depind de aportul de zinc pentru a funcționa la parametri înalți.
Mai mult, datorită conținutului bogat de bioflavonoide, polenul crud de păpădie
și salcie întărește imunitatea și este un bun antioxidant. Spre exemplu, 30 g
de polen echivalează cu consumul a 1,35 kg de broccoli.
Administrarea polenului crud de păpădie și salcie:
Polenul crud de păpădie și salcie poate fi administrat atât în forma lui
naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la
prima masă a zilei.
Doza uzuală recomandată:
Copii - 1 linguriță/zi (5 g)
Adulți - 1 lingură/zi (15 g).
Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 7 săptămâni (3 caserole),
de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud de păpădie și salcie poate
fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Mod de păstrare a polenului crud de păpădie și salcie:
Polenul crud de păpădie și salcie se păstrează obligatoriu la congelator, la
temperaturi cuprinse între -5ºC și -18ºC.
Polenul crud de păpădie și salcie rezistă până la 5 zile în afara
congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după
desigilare, fără să își piardă din proprietăți.
Deși se păstrează la congelator, polenul crud de păpădie și salcie nu îngheață
datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru
permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.
De reținut!
Polenul crud de păpădie și salcie poate fi pus și scos din congelator de
nenumărate ori, păstrându-și integral calitățile.