Turmericul (Curcumin) este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian. Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.
Turmericul contine curcuminoide, substante biologice active care se gasesc in curcumina si care au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Curcumina este cea care ii confera turmericului superba sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. Se estimeaza ca in 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumina.
Turmericul are atat de multe beneficii si se poate folosi in nenumarate moduri incat nu ar trebui sa lipseasca din casele noastre.
Printre cele mai cunoscute beneficii ale turmericului se numara:
-ajuta la prevenirea cancerului: curcuminul ajuta la inhibarea celulelor canceroase si stimuleaza sistemul imunitar, omorand celulele canceroase
-controleaza nivelul de zahar din sange, fiind foarte util in prevenirea diabetului de tip 2
-amelioreaza artrita: datorita proprietatilor anti-inflamatorii, turmericul este benefic in ameliorarea simptomelor osteoartritei si artritei reumatoida
-reduce nivelul de colesterol
-stimuleaza imunitatea
-ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor: turmericul este un antiseptic natural, continand agenti antibacteriali si poate fi folosit ca si dezinfectant
-ajuta in lupta cu kilogramele in plus
-ajuta la prevenirea bolii Alzheimer
-ajuta la buna functionare a ficatului
-imbunatateste digestia
-mentine sanatatea creierului si a memoriei
-ajuta la ameliorarea problemelor tenului:acnee, puncte negre
-antidepresiv
Energie 1481KJ / 354kcal
Proteine 8g
Grasimi 10g
din care saturate 3.1g
Carbohidrati 65g
din care zaharuri 3.2g
Fibre 21g
Sare 38mg
Ingrediente: 100% pulbere ecologica de Turmeric
Tara de provenienta: China