Ferment probiotic pentru iaurt bio, foarte activ si plin de viata.
Cei care vor sa
manance vegan astazi isi pot prepara acasa un iaurt vegan delicios. Culturile
noastre de iaurt vegan sunt cultivate pe un mediu nutritiv pur vegetal.
Iaurtul complet maturizat My.Yo contine un numar mare de bacterii active de iaurt (culturi Lactobacillus acidophilus si bifido). Este frumos cand aceste mici ajutoare sunt incluse in propriul dvs. iaurt.
-3 plicuri a 5 grame, suficient pentru pana la 15 litri de iaurt-
De ce ar trebui sa faci chiar si tu iaurt?
Iaurtul proaspat facut are un gust pur si simplu incomparabil de delicios. Dar
prospetimea este importanta si pentru efectul pozitiv al iaurtului. Deoarece cu
cat iaurtul este mai proaspat, cu atat sunt mai active bacteriile probiotice.
Ideal este sa il prepari tu singur acasa, odata pentru ca este proaspat si plin
de sanatate, si a doua oara, gandeste-te cate pahare de plastic de iaurt se
arunca zilnic in lume!
Tipuri de lapte la care se poate folosi acest ferment vegan bio: lapte
vegetal cum ar fi laptele de soia, de orez, etc.
Imbogatit cu un numar mare de lactobacterii vii.
Sarac in calorii, grasimi si colesterol.
Fara aditivi artificiali sau de origine animala.
Bautura de iaurt 100% preparata natural.
Iaurtul poate fi pastrat la frigider pana la 10 zile.
Ingrediente: Maltodextrina*, Streptococcus
thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus.
Timp de maturare: aproximativ 12-14 ore la aproximativ 37-42 ° C
Mod de preparare iaurt
vegan:
Aveti nevoie de:
-1 plic (5g) de ferment vegan My.Yo
-400ml lapte de cocos (continut minim 60% cocos, inainte de folosire amestecati
bine)
-600ml lapte de migdale sau alt lapte vegetal (soia, orez, etc)
-1 lingurita de pudra de agar-agar pentru ingrosare.
Se dizolva pliculetul de ferment in 100ml de lapte vegetal (din cei 600ml), si
se pune deoparte. Se fierbe laptele de cocos (400ml) cu lingurita de agar agar
pentru 2 minute si apoi se amesteca bine. Puneti in vasul in care preparati
iaurtul (ideal intr-un aparat de preparat iaurt) laptele de cocos fiert cu agar
agar si cu laptele vegetal ramas (500ml) si lasati sa se raceasca pana la
temperatura camerei. Apoi turnati si cei 100ml de lapte vegetal cu ferment, si
amestecati bine. Lasati la maturat conform timpului de maturare de mai sus,
apoi pastrati la frigider.
In primele 3 zile, din
iaurtul preparat puteti prepara inca 4 litri. Luati din iaurtul preparat 150 ml
de iaurt, si folositi in locul amestecului de ferment cu 100ml lapte vegetal
(doar 100ml de iaurt gata preparat, nu 100ml iaurt + 100 ml lapte!). Repetati
prepararea descrisa mai sus.
Sfaturi:
-daca iaurtul nu e ferm dupa maturare, si are 2 straturi, amestecati inca
odata, inseamna ca agar agar nu s-a amestecat bine.
-unele tipuri de lapte vegetal au nevoie de o mica cantitate de zahar pentru a
fermenta, sau de sirop de agave.
Informatii nutritionale / per 100g produs uscat: Energie kJ (kcal)
1620 kJ, 380 kcal / grasime 0 g / din care acizi grasi saturati (g) 0 g /
carbohidrati (g) 95 g / din care zahar (g) 2,5 g / proteina (g) <0,01 g /
sare (g) 0 g
Fabricat in Germania
Produs certificat bio